food for thought

Food for Financials over continuïteit: cybersecurity, scenarioplanning & storytelling

woensdag 15 december 2021

Author Image

Gehost door Sharon Heffels

Commercieel Manager

Header image

Wil jij meer weten over hoe cybersecurity, scenarioplanning en storytelling jou kunnen helpen bij de continuïteit in je organisatie? Op 15 december '21 lichten we deze 3 onderwerpen uit in het online seminar Food For Financials over continuïteit.

Tijdens het seminar komen de volgende sprekers aan het woord:

  • Roel Ronken (APG), over cybersecurity:
    Ontwikkelingen op het gebied van cyber security en data beveiliging zijn van cruciaal belang voor het waarborgen van de integriteit van de (financiële) gegevens, de continuïteit van bedrijfsprocessen, en in bepaalde gevallen zelfs de continuïteit van hele organisaties. We staan stil bij allerlei aspecten met betrekking tot informatiebeveiliging, het waarborgen van de continuïteit en beschikbaarheid van de gegevensverwerking, hacking en cyber risico’s alsook cybersecurity. 
  • Merlijn Gillissen (Decido), over scenarioplanning:
    Omgaan met onzekerheid is onlosmakelijk verbonden met ondernemen en speelt een grote rol bij de beslissingen van financiële professionals. Als deze tijden ons echter één ding leren, is het dat niets meer vanzelfsprekend is. Heb jij nagedacht over verschillende scenario’s op korte of lange termijn? Het doel van deze bijeenkomst scenariodenken is om jou praktische tips te geven en een stappenplan om zelf na te denken over de impact van diverse scenario’s op jouw organisatie.
  • Kamille Kres (Yacht), over storytelling:
    Je kan zo goed zijn in cyberrisico’s en scenario's bepalen, maar als je ze niet kunt overbrengen en geen overtuigingskracht hebt, wordt de implementatie en continuïteit niet gewaarborgd. Deze interactieve lezing gaat jou helpen om storytelling toe te passen en om inspirerende, verbindende verhalen te kunnen vertellen over cyberrisico’s, uitgewerkte scenario’s, cijfers en overige data, waarmee jij werkt.

Dit seminar classificeert als de verplichte PE-activiteit “Continuïteit” voor Accountants in Business (4 PE-uren).

Tijd en locatie

Woensdag 15 dec, 2021 16:00  tot  20:30
Aula van de School of Business & Economics Tongersestraat 53, 6211 LM Maastricht Bekijk in Google Maps

Gerelateerde evenementen