meetup

Most Data workshop Evolutionary Algorithms

vrijdag 11 juni 2021

Header image

Deze workshop organiseren we voor en door Most Data, onze IT community voor Data professionals. In samenwerking met Pipple Data Scientist Lennart van Ham wordt de workshop gehost door Yacht Data professional Richard Groen.

Evolutionary Algorithms

In deze workshop delen we kennis op het gebied van Evolutionary Algorithms (EA); algoritmes die gebaseerd zijn op de evolutietheorie van Charles Darwin. Door middel van natuurlijke selectie kunnen binnen korte tijd oplossingen worden gevonden voor veel gecompliceerde problemen.
 
Tijdens de workshop lichten we het principe van EA toe aan de hand van een aantal voorbeelden, waarna je zelf aan de slag gaat met het uitwerken van een voorbeeldtoepassing op een bekend probleem: het Traveling Salesman Problem.

De theorieën achter Evolutionary Algorithms zijn behoorlijk intuïtief, en voorkennis is dan ook niet vereist. Vind je het leuk om alvast een beter idee te krijgen van EA? Bekijk dan deze video.

De workshop wordt gegeven in Python door middel van google Colab. Je hoeft van te voren niets te installeren.

Yacht ondersteunt Pipple's Women in Data Science-conferentie

Women in Data Science (WiDS) Eindhoven is een onafhankelijke conferentie georganiseerd door Pipple op 20 en 27 mei onder de vlag van Stanford University. Het event wordt gevolgd door een reeks online lezingen in juni. We ondersteunen diversiteit en inclusie en zijn een trotse partner van Women in Data Science Eindhoven.

Tijd en locatie

Vrijdag 11 jun, 2021 14:00  tot  17:00
Online Google Meet/Hangout Bekijk in Google Maps
IT community voor de beste IT-professionals Banner

IT community voor de beste IT-professionals

In onze IT Community delen IT-professionals hun visie, kennis en ervaringen rondom trends in IT. Ben jij klaar om je netwerk en kennis in IT een boost te geven? Sluit je dan aan bij onze community!

Meld je nu aan