meetup

Data Analytics voor Financials? De uitdagingen & voordelen

woensdag 02 juni 2021

Header image

De meeste organisaties hebben de beschikking over grote hoeveelheden aan (on)gestructureerde gegevens en kennen verschillende datastromen. Kennen we deze datastromen en hoe kunnen we deze inzetten om organisaties efficiënter en succesvoller te laten opereren?

Wat ga je leren?

Yacht organiseert voor alle Finance en IT-professionals die met deze gegevensverzamelingen te maken hebben een webinar waarin Managing Consultant Data Analytics, Robin Kroonenberg ons meeneemt in de wereld van data. Hij heeft in zijn carrière veel ervaring opgedaan in de wereld van data en het gebruik hiervan. Voorbeelden hiervan zijn dat hij momenteel voor Yacht een data-challenge organiseert om organisaties te helpen naar ‘data-driven decision-making’. In het verleden heeft hij bij Siemens een grote besparing weten te realiseren door efficiënt te plannen aan de hand van data. Hij neemt ons hierin mee tijdens deze interactieve webinar en daagt je uit om de voordelen hiervan te ontdekken en hiervan gebruik te maken.

Finance en IT samen? Ja! Door de snel veranderende wereld waarin we leven zien we bij Yacht een transformatie in functieprofielen. Misja Bouma neemt ons mee in de cijfers die dit ondersteunen en geeft ons de laatste update over de arbeidsmarktontwikkeling. Dit inzicht verkrijgen we door gebruik te maken van onze eigen ontwikkelde market data tool: "Yacht Insights in Professionals”.

Aansluitend ga je in kleinere groepen met collega-professionals nadenken over wat data voor jouw organisatie kan betekenen. Welke vraagstukken zou je willen oplossen? Hoe zorg je dat data betrouwbaar is? Waar liggen nog kansen om de beschikbare data binnen jouw organisatie te benutten voor betere informatiemanagement en besluitvorming? Het doel is om van elkaar te leren en met nieuwe inzichten aan de slag te kunnen.

Programma

19:00           Opening
19:05           Spreker: Robin Kroonenberg over Data Analytics
19:30           Spreker: Misja Bouma over arbeidsmarkt
19:45           Pauze
19:55           Break-out sessies
20:30           Centrale afsluiting

Tijd en locatie

Woensdag 02 jun, 2021 19:00  tot  20:45
Online Google Meet Bekijk in Google Maps
IT community voor de beste IT-professionals Banner

IT community voor de beste IT-professionals

In onze IT Community delen IT-professionals hun visie, kennis en ervaringen rondom trends in IT. Ben jij klaar om je netwerk en kennis in IT een boost te geven? Sluit je dan aan bij onze community!

Meld je nu aan