masterclass

dinsdag 25 juni 2019

Engineering the future of mobility

Author Image

Gehost door Nick van Son

Principal Consultant

Header image

Altijd al meer willen weten over toekomstige vervoerssystemen? Yacht organiseert een kennissessie. Het Hyperloop Dream Team TU-Delft neemt u mee in de nieuwe techniek van een hyperloopsysteem; in 30 min. van Amsterdam naar Parijs! Hans Woudenberg, Manager Projectmanagement binnen NS geeft een presentatie over zijn visie op de toekomst van treinsystemen en de technische uitdagingen die dit voor de NS met zich meebrengt.

Hyperloop Team TU-Delft
Ingenieur Elon Musk presenteerde het idee van een vacuümtrein, de hyperloop, al in 2012. Sindsdien werkt een gezamenlijk team bestaande uit Musk's bedrijven Tesla, SpaceX en The Boring Company aan de ontwikkeling van deze nieuwe manier van reizen. Daarnaast introduceerden ze in 2015 een Hyperloop Pod-wedstrijd, die studententeams en bedrijven uitdaagt om hun eigen pod te bouwen. De winnaar is het team dat erin slaagt de hoogste snelheid te behalen op een route van 1,2 kilometer. Delft Hyperloop is een team van veertig gemotiveerde studenten van de Technische Universiteit Delft. Zij nemen u mee in de vele uitdagingen waar zij voor staan en hun aanpak om als eerste op het podium van Musk in de USA terrecht te komen. Is hyperloop de hype waard? Kom naar de kennissessie en oordeel zelf!

Hans Woudenberg
Hans Woudenberg, Manager Projectmanagement binnen de Nederlandse Spoorwegen, neemt u mee in de (technische) ambities van de NS. Bekende strategische thema’s als ‘een goede treinreis’ die op tijd begint, geen verstoringen kent, voldoende zitcapaciteit heeft in een schone trein, hebben een enorme impact op het materiaal portfolio. Binnen het materiaal portfolio lopen op dit moment 60 projecten, en om dit goed in samenhang te besturen én tot succes te komen is portfoliomanagement essentieel. Naast de technische uitdagingen zal hij u tevens meenemen in succesfactoren zoals teamspirit, commitment / betrokkenheid, leiderschap en feed forward.

Programma

17.00 – 17.45 uur: Ontvangst (sandwiches worden verzorgd)
17.45 – 18.00 uur: Welkomstwoord (Bob Lutz, Commercieel Manager Yacht)
18.00 – 18.45 uur: Hyperloop Team TU-Delft
18.45 – 19.30 uur: Hans Woudenberg, Manager Projectmanagement - Nederlandse Spoorwegen
19.30 – 20.30 uur: Borrel

Contact en aanmelden

Meld je aan en we reserveren jouw plek alvast. Later ontvang je een volledig programma. Wil je graag een geïnteresseerde collega (uit het vakgebied Engineering) meebrengen, dan is hij/zij natuurlijk van harte welkom.

Tijd en locatie

Dinsdag 25 jun, 2019

17:00 tot 20:00

Yacht Amsterdam

Diemermere 25, 1112 TC, Diemen

Bekijk in Google Maps

Spreker

Hyperloop Team TU Delft

Hans Woudenberg

Manager Projectmanagement at Nederlandse Spoorwegen

Bob Lutz

Neem gerust contact op.

contactperson Image

Bob Lutz

Senior Commercieel Manager

0651992679

Gerelateerde evenementen