meetup

woensdag 21 november 2018

The Challenge Engineering 2018

Header image

Eén strategisch vraagstuk, drie uitzonderlijke professionals en 150 betrokken bezoekers. Tijdens The Challenge verdedigen drie professionals voor een live publiek en een vakjury hun plan van aanpak. Samen met het Financieele Dagblad organiseert Yacht in 2018 The Challenge Engineering. Degene die de case kraakt, wordt de winnaar van The Challenge for the best Engineering professional 2018 en wint daarbij een opleidingsbudget van maar liefst 5.000 euro!

Verslagen 

Lees hieronder de verslagen van de The Challenge events van Yacht.

The Challenge Engineering 2018

The Challenge IT 2017

The Challenge Finance 2017

The Challenge Finance 2016

The Challenge Engineering 2016

Duurzaamheid centraal

Het kabinet legde in het Regeerakkoord van 2017 de doelstellingen vast om het klimaatakkoord van Parijs te halen. Uiteraard zijn akkoorden en wetgeving nodig om doelen te stellen en kaders te scheppen, maar uiteindelijk zijn het de ingenieurs met nieuwe technologieën die de oplossingen brengen. Welke technologische innovaties brengen ons een flinke stap vooruit om de klimaatdoelstellingen te halen? Deze vraag staat centraal in The Challenge 2018.

Opdrachtgever Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)

KIVI treedt graag op als opdrachtgever in deze Challenge. We zijn dan ook trots dat Diederik Samsom, lid hoofdbestuur KIVI, voorzitter van één van de klimaattafels die de regering adviseert én zelf ook ingenieur, aanschuift als juryvoorzitter van deze Challenge. Samen met Daniël Polen (klimaatengineer, KIVI), Edouard Schneiders (Team Hyperloop,TU Delft) en Marjan van Loon (CEO Shell) vormt hij de jury.  

Welke ingenieur lost de klimaat case op?

In september is de oproep aan ingenieurs gedaan om zich in te schrijven met hun technologische innovaties. Uit de 27 inschrijvingen is een selectie gemaakt van twaalf kandidaten voor de halve finale. Op dinsdag 9 oktober vond de halve finale plaats waar de jury olv Diederik Samsom de drie finalisten heeft uitgeroepen:

  • Onno Sminia - Energie Neutrale Tunnel (Innovatie Coordinator - CroonWolter & Dros)
  • Alex Tijselaar - Energy 21 (Product Manager Industry Solutions - Energy 21)
  • Avila Lindgren - Carib Algea (Researcher - Shell)

Deze drie zullen gaan strijden om de titel en het prijzengeld met hun innovatieve oplossing om klimaatverandering tegen te gaan. Fotograaf: Bastiaan Heus (FD). 

Tijd en locatie

Woensdag 21 nov, 2018

15:30 tot 19:00

De Fabrique

Westkanaaldijk 7, 3542 DA, Utrecht

Bekijk in Google Maps

Gerelateerde evenementen