food for thought

dinsdag 16 april 2019

Fouten maken: mag dat?! Hoe je binnen projectmanagement écht kunt leren van je ‘fouten’

Author Image

Gehost door Wouter Gruijters

Projectmanager

Header image

‘Je leert het meest van je eigen fouten.’ Een tegeltjeswijsheid die veel professionals meteen zullen beamen. Maar sta jij jezelf echt toe om van je fouten te leren? En wat zijn eigenlijk fouten? Maak je een ‘fout’ als het anders gaat dan verwacht? Wanneer het eindresultaat niet voldoet aan verwachtingen van anderen? Of wanneer je project meer budget en tijd vraagt dan je van tevoren had ingeschat?

Angst voor falen zit diepgeworteld in ons menselijk brein. Logisch, want de weerzin voor fouten is verweven met onze maatschappelijke structuren. Ieder kind leert dat fouten maken een rode streep oplevert in het schoolschrift. En iedere puber heeft ervaren dat wie iets fout doet, daar corrigerend - en vaak belerend - op aangesproken wordt. Of nog erger: erop afgerekend, of uitgelachen door anderen. Als je als professional dan ook nog eens terechtkomt in een werkomgeving met grote druk op “het nemen van de juiste beslissingen”, wordt “leren van fouten” wel heel erg een ver-van-je-bed-show.

Fouten maken roept allerlei negatieve emoties op, zoals frustratie, onzekerheid, teleurstelling of zelfs schuldgevoel. Het is dan ook helemaal niet eenvoudig om een omgeving te creëren waarbinnen je écht kunt leren van je fouten. Een belangrijke voorwaarde is veiligheid om ‘fouten’ te maken, zónder dat je daarop wordt afgerekend. En... de theorie is nog iets anders dan zo’n inzicht toepassen in de praktijk.

Tijdens het allereerste Urban Innovators Food4Thought event op 16 april gaan we leren van de fouten van twee inspirerende sprekers. Cecile Cluitmans (Directeur Divisie Gebouwen Arcadis) en Daniel van den Dries (Projectmanager organisatorische en infrastructurele projecten en programma’s) delen hun ‘lessons learned’.

Fouten maken mag! Ben jij er klaar voor? Kom dan naar het Urban-Innovators event op 16 april.

Programma

16.00 - 16.30 uur  
Ontvangst

16.30 - 16.45 uur
Welkomstwoord door Ard Kistemaker, Directeur Yacht Engineering

16.45 - 17.30 uur
Welke vragen zou je moeten stellen in een projectomgeving? #DTV ir. Cécile Cluitmans, Directeur Divisie Gebouwen Arcadis

17.30 - 18.15 uur
Projectmanagement. Zal de tijd ons leren? drs. ir. Daniël van den Dries, Projectmanager organisatorische en infrastructurele projecten en programma’s

18.15 - 19.00 uur
Borrel

Tijd en locatie

Dinsdag 16 apr, 2019

16:00 tot 19:00

Hoofdkantoor Yacht

Diemermere 25, 1112 TC Diemen

Bekijk in Google Maps

De gastsprekers

contactperson Image

Daniël van den Dries

Projectmanager organisatorische en infrastructurele projecten en programma’s

contactperson Image

Cécile Cluitmans

Directeur Divisie Gebouwen Arcadis

Meer weten over dit event?

Neem gerust contact op.

contactperson Image

Wouter Gruijters

Urban-Innovator initiator

+31 6 39401818

Gerelateerde evenementen

Urban-Innovators community Banner

Urban-Innovators community

Ben jij de professional op het gebied van bouw, infrastructuur of ruimtelijke ontwikkeling? En wil je op de hoogte blijven van relevant nieuws?

Sluit je aan bij ons netwerk