Voorspel de toekomst met data-analytics Cover

Voorspel de toekomst met data-analytics

Van ‘wat gebeurde er’ en ‘waarom gebeurde dit’ gaan we steeds meer naar ‘wat gaat er gebeuren’ en ‘hoe spelen we daarop in’. En dat allemaal dankzij nieuwe manieren om data te analyseren.

Data-analytics in Finance

Verschillende ontwikkelingen binnen data-analytics hebben grote impact op de financiële functie. Er zijn meer ongestructureerde data beschikbaar. En dankzij verbeterde (vaak opensource) analysetools wordt het eenvoudiger om bergen data te analyseren. Voor auditors betekent dit bijvoorbeeld het einde van de handmatige steekproef. Dankzij data-analytics kun je álle data controleren, waardoor je uitzonderingen veel sneller in beeld hebt.

Met meer gemak álle data controleren in plaats van een handmatige steekproef. Dat is het voordeel van data-analytics voor internal auditors

 

Van interne naar externe databronnen

Waar financiële rapportages voorheen met name gebaseerd werden op interne, gecontroleerde databronnen, neemt het gebruik van externe databronnen als social media, gps en Google search nu een vlucht. Hiermee kunnen organisaties het gedrag van hun doelgroep voorspellen én hierop hun financiële keuzes baseren. Maar het gebruik van externe data brengt ook uitdagingen met zich mee. Mag je deze gegevens wel gebruiken? Hoe beveilig je ze? En hoe controleer je de kwaliteit van een grote hoeveelheid ongestructureerde data? Hiervoor werken Financials samen met IT’ers en Legal-professionals.

Prescriptive analytics: optimaliseren op basis van algoritmes

De nieuwste stap in business analytics is prescriptive analytics. Hiermee is het mogelijk de bedrijfsvoering op basis van algoritmes te ondersteunen en optimaliseren. En dat betekent een omwenteling in finance.

Lees het hele artikel

Join the Futurizing Finance Community

Op het gebied van data-analytics gebeurt van alles. Hoe je bijblijft? Sluit je aan bij onze community. Hier lees je maandelijks nieuwe blogs en artikelen van experts en ervaringsdeskundigen. Ook vind je hier informatie en downloadtips over de nieuwste analysetools en word je uitgenodigd voor events over data-analytics in Finance.

Meld je aan voor onze community

Meer weten over Data-analytics?

Neem dan contact met mij op.

contactperson Image

Miranda Sipman

Business/Concern Controller

Future Finance Change Program Banner

Future Finance Change Program

Wil je als futureproof Financial carrière maken? Meld je nu aan voor ons Future Finance Change Program, het innovatief opleidingsprogramma van 1 jaar speciaal voor ambitieuze financials.

Meld je nu aan